UNIGLAS® | FLAME

UNIGLAS® | FLAME, brandwerende beglazing

Een speciale soort veiligheidsglas is het brandwerend glas. Brandwerend glas is opgebouwd uit transparante componenten tegen rook, hitte en open vuur. Daarom is brandwerend glas ook geen handelswaar zoals andere glassoorten maar kan uitsluitend in geteste en toegelaten systemen worden gekocht. Daarbij moeten deze systemen al een typegoedkeuring van de instantie voor bouwtoezicht of moeten een procedure voor goedkeuring voor individuele gevallen doorlopen. De classificatie van de verschillende eisen gebeurt volgens EN 13501-2 en NEN 6069.

Classificatie brandwerend glas

De klassering van brandwerend glas is gebasseerd op de volgende criteria:

#E: de glasconstructie blijft vlamdicht
#EW: de glasconstructie blijft vlamdicht en beperkt de stralingshitte tot minder dan 15 kW/m² aan de niet brand-zijde
#El: volledig thermisch isolerend glas, dat ervoor zorgt dat de temperatuur, aan de niet-brandzijde van het glas, niet boven een waarde van 140°C over de gemiddelde oppervlakte stijgt of niet boven 180°C op een bepaald punt

De brandwerendheid van elke glasconstructie wordt gemeten in het aantal minuten gedurende de glasconstructies voldoet aan de bovengenoemde criteria:

30 minuten, 60 minuten, 90 minuten, 120 minuten

Dit betekent dat bij bijvoorbeeld Pyroguard EW 30 de constructie 30 minuten vlamdicht blijft en 30 minuten de land de stralingshitte tot minder dan 15 kW/m² aan de niet-brandzijde wordt beperkt.

PDF Download Pyroguard productoverzicht